Fruitpacking District
Fruitpacking District is een nieuwe (nog te bouwen) woontijk die draait om voedsel. Hoe kan het ook anders in de Dutch Fresh Port, één van de belangrijkste aders van ons huidige voedselsysteem?! Het is dé plek van waaruit Nederland - en de wereld – wordt voorzien van groente en fruit.
In de wijk staat voedsel centraal staat. Weten waar voedsel vandaan komt, hoe het groeit en het weer op waarde weten te schatten. En het circulair maken
van reststromen, door producenten en foodinnovators te koppelen. Zo worden reststromen van groenten en fruit omgezet in andere voedselproducten of
grondstoffen.
​
Ik was hier kwartiermaker en met het team verantwoordelijk voor de placemaking. Vanuit de gedachte 'take food seriously' organiseerde ik events en programmering. Ik zette een evenementenbureau op en was verantwoordelijk voor de zakelijke aanvragen. Ik richtte een eventruimte in en deed een rebranding van de Beergarden. Daarnaast heb ik een start gemaakt aan de concept ontwikkeling van 2400m2 leegstaande oude fruitloodsen. Verse Grond, een warenhuis van de toekomst zou het worden. Ik was daarvan de project manager en curator. Ik werkte samen met ontwerpers en copywriters voor de branding en met ruimtelijke vormgevers voor de optimale indeling van de ruimte. Ik zocht en selecteerde ondernemers wiens missie bij die van ons aansloot.
​



